Nieuwsbrief maart 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Stadswijk Nieuw Kralingen.

Deze nieuwsbrief zit in je mail, omdat je interesse hebt in een sociale huurwoning in Nieuw Kralingen. Er gebeurt van alles in de nieuwe wijk. Lees snel verder.

Houd je van de stad en wil je ook ruimte van natuur om je heen? Dan is de nieuwe stadswijk Nieuw Kralingen perfect voor jou. Er komen in totaal 800 woningen aan de rand van het Kralingse Bos en de Plas.

De 80 sociale huurappartementen voor huurders van Woonstad Rotterdam liggen aan de toekomstige Bosdreef. Er zijn appartementen met 2, 3 én 4 kamers. Alle woningen zijn gelijkvloers en de appartementen zijn deze zomer al klaar.

Hoe ver is de bouw?

De verschillende kleuren bakstenen en het voegwerk geven het woongebouw straks een unieke buitenkant met drie bouwstijlen. Het metselwerk is bijna afgerond. Nu de binnenkant wind- en waterdicht is, wordt de vloerverwarming aangelegd.

Ook krijgen de keukens en de badkamers tegels en staan de keukenblokken klaar voor installatie. Ook de twee trappenhuizen waar de liften komen, worden gemetseld. Elk trappenhuis krijgt een eigen sfeer door het gebruik van een andere baksteen. 

Image

Een appartement in Nieuw Kralingen.

In het appartementengebouw met 6 woonlagen kunnen 80 huishoudens wonen. De woningen verschillen in oppervlakte. De meeste woningen zijn 65m2 en hebben drie kamers: een woonkamer en twee slaapkamers. Ook komen er acht 2-kamerwoningen en vijf 4-kamerwoningen.

De woningen zijn comfortabel: ze krijgen vloerverwarming, hoge ramen, een fijn balkon én een handige berging in het gebouw. Fijn detail: de zonnepanelen wekken elektriciteit op voor de liften en de verlichting van de ruimtes die je met je buren deelt. Dit scheelt in de servicekosten.  

Hoe is het wonen in Nieuw Kralingen?

Benieuwd hoe je woont in Nieuw Kralingen? Op onze website krijg je een idee.

Naar Nieuw Kralingen

Wanneer zijn de appartementen te huur?

Als de bouw goed gaat, begroeten we deze zomer (2023) de eerste huurders. We houden tijdens de bouw rekening met mogelijke vertraging. Het kan dus zijn dat de appartementen later klaar zijn dan we nu denken. 

Hoeveel is de huur?

De huur van dezesociale huurappartementen ligt tussen €647,19 en €693,60 per maand (prijspeil 1 januari 2023). Wat jouw huurprijs wordt, hangt af van je inkomen en met wie je het appartement gaat huren. Dat heet Passend Toewijzen. Woon je in een sociale huurwoning, dan krijg je huurtoeslag.

Hoe kun je reageren op de woningen?

Alleen als je bent ingeschreven bij Woonnet Rijnmond, kun je reageren op een woning. Maak een zoekopdracht aan. Dat is handig want zo krijg je een melding als er een woning te huur komt die voldoet aan jouw eisen.

Nog niet bekend met Woonnet
Rijmond?
Ga naar de website en maak een account. Of je een sociale huurwoning mag huren, lees je in de voorwaarden.

Wanneer start de verhuur?

Al meer dan 500 geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor deze nieuwsbrief. De meeste ontvangers van deze nieuwsbrief hebben waarschijnlijk interesse in het wonen in deze nieuwbouw appartementen in Nieuw Kralingen.

E
en deel van de appartementen komen in de verhuur op
Woonnet Rijnmond. Maar het andere deel van de woningen reserveren we voor huurders van Woonstad Rotterdam die met spoed op zoek zijn naar een nieuwe woning. Of andere woningzoekenden die met spoed een huis zoeken. Zij krijgen voorrang, omdat ze een bijzondere situatie hebben.

Hoeveel woningen we kunnen aanbieden op Woonnet Rijnmond weten we pas kort voor de start van de verhuur. In een volgende nieuwsbrief lees je meer over een de start van de verhuur.


Mis niks uit Nieuw Kralingen.

In juli 2023 krijg je de volgende nieuwsbrief in je mail. We geven je dan een update over de woningen in Nieuw Kralingen. Wanneer de verhuur start bijvoorbeeld.

Ontvang je de nieuwsbrief nog niet in je mailbox?
Meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Volg ons
Facebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram
Projecten - Aanbod - Nieuws - Klantenservice
Uitschrijven of ander nieuws ontvangen? Klik hier.
Wijzig hier je e-mailadres.
© 2023 Woonstad Rotterdam